Arbetsflöde, Workflow, Avid Media Composer och Sony FS5, FS7

Här beskriver jag arbetsflöde Sony FS5 till Avid Media Composer och detta är mina erfarenheter utifrån de problem jag har själv har råkat ut för. För mig fungerar det inte att köra i 4K formatet utan jag har transcodat såsom jag beskriver det. Ska försöka arbeta med proxyfil direkt i Sony FS kameran och på så sätt snabba på flödet i redigeringen.
Avid AMA import fungerar inte rakt ut ur boxen utan xavc codec. AMA plugin finns här. Välj din plattform och ladda ner.  
Kopiera din media från kortet ner till mapp/hårddisk enligt ditt normala arbetsflöde. AMA in till Avid. Observera att UHD och 4k kräver mycket av din dator så det kan vara bra att transcoda material, eller slå på Proxyn och ställ ner den till ¼, 1920*1080 så brukar det räcka.

Output till ditt originalformat

Får du problem med AMA importen kontrollera att du har valt Sony XAVC XDAM och inte merely generic. Kom ihåg att MXF är en ”codec wrapper” och inte en filtyp.

Överkurs sony FS5 och FS7
Material filmat i custom mode gå till Format tab i project fönstret. Colorspace ställs på Y;Cb;Cr 709. I Source Settings fönstret måste varje klipp ställas in på “Full Range”. Du gör alla samtidigt. Kontroller att ingen (no) “Color Transformations” är inställt under Source Settings fönstret. Testa att ta bort om de existerar.
Material filmat i CineE mode. Gå till Format tab i project fönstret. Colorspace ställs på Y;Cb;Cr 709. I Source Settings fönstret måste varje klipp ställas in på “ Sony S-Gamut (S-Log2 Gamma)”. Du gör alla samtidigt. Kontroller att ingen (no) “Color Transformations” är inställt under Source Settings fönstret. CineEi gamma klipp är importerade med färg, color transformations, inställd. Dessa måste tas bort.

 

För att generera en egen LUT så kan du hitta det här:

Du som äger en sony FS7 har säkert sett denna sida.

Det finns säkert mer att skriva, säga om detta. Kom gärna med kommentarer.

 • Ronnie Hammar

  Dedicated documentary, visual digital cinematographer and photographer. Operates Digital and 35mm, 16mm, HD, Canon DSLR and Nikon DSLR.

  Instructor of courses in wilderness survival skills.
 • Ronnie Hammar
  email: Send mail

  +46 70 203 55 60

  Studentbacken 23
  115 57 Stockholm
  SWEDEN