Artipelag en ganska märkligt känsla infiner sig när man kommer dig. Så stort mitt i skogen, mitt i den gröna skogen. Så otroligt på ett sätt att det skall ligga en konsthall och restaurang mitt i skogen. Artipelag är ett privat intiativ av Lillemor och Björn Jakobson (skaparen av företaget babybjörn). Det är inte ett litet initiativ de har gjort. Enorm byggnad mitt i  skogen, mitt i skärgården och så med  konst och utställningar.

Normallt brukar man hitta sådana konferansanläggningar och hotell i skärgården men icke. Detta är något nytt, något som skaparna ville bara. Lite dyrt är min spontana uppfattning men skall driva detta så kostar det. Eller så är allt så genuint gjort, tex i köket så att det är prisvärt. Jag har ltie svårt att bedömma MEN jag tyckte mig se att det alltid fanns ett prisvänlgt alternativ. Tex den kaka vi slutligen tog kostade som normalt inne i stan. Men vilken kaka. Mums så god den var och ordet chokladbomb trillade till i känslan.

Man kan både åka buss och båt sommartid till anläggningen i skärgården. Bilmässigt som vi gjorde tar man riktning mot Gustavberg utanför Stocholm och sedan finns det skyltar. Anläggningen är 10 000 m2 stor och inrymmer konsthall, butik med designprodukter och restaurang. Det finns även en enorm eventlokal och konferansutrymmen. . Restaurangen har uteservering med vacker havsutsikt.

Artipelag är egentligen en enorm konsthall och restaurang i Stockholms skärgård.

 

*Namnet Artipelag är en sammanslagning av Art (konst), Activities (aktiviteter) och Archipelago (skärgård), kan man läsa på deras hemsida.

 

 

Hemsidan finner du här.

 • Ronnie Hammar

  Dedicated documentary, visual digital cinematographer and photographer. Operates Digital and 35mm, 16mm, HD, Canon DSLR and Nikon DSLR.

  Instructor of courses in wilderness survival skills.
 • Ronnie Hammar
  email: Send mail

  +46 70 203 55 60

  Studentbacken 23
  115 57 Stockholm
  SWEDEN